Zeven Zonden

Luxuria

Dit bier is ontstaan uit lust en wekt de zoetste aller zonden op. Luxuria presenteert de begeerte op een zalig onkuise manier, als een volmondig bier van hoge gisting met een robijnrode kleur, een mooie hoppigheid, een pittige kruidigheid en een lange afdronk. 

Alcohol: 9 % Vol
Kleur: Robijnroodbruin
Gisting: Hoge gisting met hergisting op fles
Schenktemperatuur: 12 °

Lust


Luxuria

Biologisch: 4 soorten mout, 6 soorten kruiden, 3 soorten Poperingse hop en rietsuiker.

Dit gastronomische degustatiebier is zeer complex, met nadruk op de gebruikte kruiden, de warmte van de aanwezige alcohol (9%) en de zachte zoetheid. De pittige, volle smaak is zeer goed combineerbaar met wild, en vleesgerechten met een krachtige saus. De geur kan best omschreven worden als complex. Kardemom, kruidnagel en chocolade-koffie zijn hier de primaire geuren.

De moutige neus versmelt heel goed met de fijne hoppigheid. Pruimen, gedroogde vruchten, evenwichtige kruidigheid en een onweerstaanbare zwoelheid kenmerken dit bier, na verloop van 6 tot 12 maand. De smaak en nasmaak is bijzonder vol en bevat een toets van gebrande koffie en oosterse kruiden. Op het einde komt een warme alcoholgloed opzetten die perfect past met de zoetigheid van het bier. Alhoewel de koffiebitter nasmaken doen denken aan een stout, neigt dit bier meer naar een Scotch.
 


Foodpairing

Luxuria past goed bij deze gerechten: 

  • Zeevruchten
  • King Crab of kreeft met look
  • Varkenswang met hutsepot
  • Eendenborst met teriyaki
  • Kaasschotels en patés. 

Gula

Gula is gulzigheid. Het presenteert de gulzige zonde.

Invidia

Een bier dat als een donker monster glanst van jaloersheid.

Superbia

Superbia is zonder twijfel een bier met pretentie. 

Ira

Een brutaal tarwebier met een kwade kruidigheid.

© The Brew Society - Cookiepolicy - Privacy policy